УЗД НИРОК, НАДНИРНИКІВ ТА СЕЧОВОГО МІХУРА

Четвер, 10 жовтня 2019 12:32

У діагностиці нирок, надниркових залоз і сечового міхура УЗД є найефективнішим методом діагностики. Ультразвукове обстеження – це безпечний і швидкий спосіб визначення хвороби й інших відхилень на ранній стадії. Також його можна проводити багато разів для відстеження динаміки під час лікування.

Коли призначається ультразвукове обстеження?

Сечовий міхур, нирки та надниркові залози забезпечують нормальну роботу сечовивідної системи. Вони найбільш схильні до численних запальних процесів, формування каменів, кіст й інших патологічних порушень.

Зазвичай на УЗД направляють при таких скаргах:

* біль у попереку;

* порушення сечовипускання (часте або із затримкою);

* дискомфорт при сечовипусканні;

* наявність крові в сечі;

* поява набряків;

* раннє діагностування каменів у нирках;

* відхилення в аналізах сечі;

* травми нирок чи сечового міхура;

* природжені порушення сечовивідної системи;

* гіпертонія II – III стадії;

* діабет.

Органи сечовивідної системи функціонально об’єднуються між собою, тому дослідження проводиться комплексно. УЗД надниркових залоз проводять, коли лікар підозрює крововилив, пухлини чи інші утворення. У здоровому стані вони маленькі й простежуються на УЗД лише під час хвороби, оскільки у цей час збільшуються в об’ємі.

У жінок під час вагітності часто виникають інфекційні хвороби сечовивідної системи через велике навантаження на нирки. Тому, щоб виключити бактерійні інфекції або інші запальні процеси, при відхиленнях від норм в аналізі сечі додатково призначається ультразвукове обстеження.

Які хвороби можна виявити при проведенні УЗД

Ультразвукове дослідження сечовивідної системи дозволяє визначити наступні захворювання:

* цистит;

* пієлонефрит;

* кіста;

* пісок, камені та солі в сечовому міхурі та нирках;

* пухлини (доброякісні та злоякісні);

* крововиливи;

* травматичне пошкодження.

Дослідження проводиться натщесерце з наповненим сечовим міхуром. Для цього за годину до процедури слід випити 500 – 800 мл води без газу і не мочитися.

За наявності хворобливого або частого сечовипускання, болю в спині чи інших симптомів необхідно пройти ультразвукове обстеження у медичному центрі Гемо Медика Тячів. Успішне діагностування хвороби на ранній стадії дозволяє усунути причину й симптоми патології без наслідків. Тож чекаємо Вас за адресою м. Тячів, вул. Нересенська, 48, щодня з 8:00 до 17:00 к.ч.