У «ГЕМО МЕДИЦІ» розширили перелік методів обстеження вагітних

П'ятниця, 20 лютого 2015 06:54
У «ГЕМО МЕДИЦІ» розширили перелік методів обстеження вагітних

Відтепер у КЛІНІЦІ «ГЕМО МЕДИКА» ви можете пройти кардіотокографію. Це безпечний метод обстеження майбутнього малюка й визначення тонусу матки. Без найменшої шкоди чи ризику можна отримати необхідну інформацію про роботу серця плода й скорочення матки мами. Для цього використовується спеціальний пристрій з двома датчиками – один для мами, інший для дитини. На сьогодні кардіотокографія є провідним методом пренатальної діагностики. Завдяки своїй простоті й інформативності він витіснив електро- й фонокардіографію.

Кардіотокографію (КТГ) зазвичай призначають після 32 тижня вагітності, оскільки раніше складно однозначно розшифрувати отримані дані. Вас обов'язково направлять на це обстеження двічі у третьому триместрі вагітності. Якщо ж лікар призначив вам повторне КТГ, не переживайте, адже отримані дані про стан вашої дитини є актуальними протягом одного тижня. Тому додаткова КТГ часто призначається, щоб іще раз упевнитися, що з малюком усе гаразд.

Для чого проводити КТГ?

За допомогою КТГ лікар спостерігає за станом плода. При виявленні ознак гіпоксії, підкріплених результатами допплерометрії, він може своєчасно провести лікування. Адже саме за цими даними лікар робить висновок про важкість гіпоксії плода й може прийняти рішення про проведення, наприклад, екстрених пологів.

Як відбувається процедура КТГ?

Важливо, щоб у момент обстеження майбутня мама зберігала спокій, була бадьорою, ситою, а рухова активність плода – високою. Процедура триває від 20 до 60 хвилин, і не супроводжується жодними неприємними відчуттями. Маму вкладають на кушетку або пропонують зручне крісло, на її животі кріплять датчики, котрі відправляють інформацію про роботу серця і скорочення матки в електронний блок. Усі дані відображаються графічно та аналізуються за допомогою складних математичних алгоритмів. Висновок про обстеження ви отримуєте у вигляді графіків і різних показників, які потім вивчає ваш лікар.

У КЛІНІЦІ «ГЕМО МЕДИКА» кардіотокографія проводиться за допомогою сучасного пристрою «НЕАСОG6B+» (виробництво Великобританії). Він дає змогу максимально точно контролювати життєво важливі функції плода й скорочення матки. Також, пристрій оснащений модулем розширеного автоматичного аналізу гістограми. У нас ви отримаєте дуже цінну інформацію про стан малюка, що допоможе вашому лікарю обрати правильну тактику подальшого ведення вагітності й пологів.